tisdag 15 mars 2011

UD avråder från alla icke nödvändiga resor till Japan - vad gäller?



Enligt svt.se skärper utrikesdepartementet sin avrådan till att nu gälla ”alla icke nödvändiga resor” till Japan.

Kärnkraftverken i Japan har tagit skada av den fruktansvärda naturkatastrofen. Förhöjda nivåer av radioaktiv strålning har konstaterats, även i Tokyo.
 
Sedan i söndags avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till de hårt drabbade områdena (prefekturerna) Aomori, Iwate, Miyagi, Fukushima och Ibaraki. Nu har alltså avrådan utökats till att även gälla Tokyo.
 
SAS har ännu inte tagit något beslut om att ställa in sina avgångar till Tokyo. Enligt SAS kan det  också vara så att myndigheterna ber SAS att flyga, om det finns evakueringsbehov.
 
De SAS-plan som lämnar Japan är ganska fulla och på avgångarna med destination Japan erbjuder såväl SAS som Finnair ombokning kostnadsfritt. Enligt SAS har det inte varit någon massavbokning men det finns oroliga som passar på att boka om men även japaner som vill åka tillbaka.
 
Air China meddelade på tisdagsmorgonen att bolaget ställer in hälften av tisdagens flighter från Peking och Shanghai till Tokyo, med hänvisning till säkerhetsrisker i samband med efterskalv, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

British Airways flyger med normal Japantrafik sedan söndagen, efter att ha ställt in avgångar på lördagen, rapporterar nyhetssajten Air and Business Travel News.

Även Japan Airlines flygningar rapporteras vara tillbaka i normal trafik efter att mer än 300 inrikes och utrikes avgångar ställts in under fredagen och lördagen.

Tyska Lufthansa dirigerar om sina Tokyoflighter till Nagoya och Osaka
 
Har du bokat en resa med vistelse i Tokyo inom de närmaste månaderna? Hör av dig till din researrangör.

2 kommentarer:

Eric sa...

Detta skötte SAS verkligen snyggt!
En eloge - ni är så proffsiga!

Japansk översättare
http://www.native-translator.se/

Auktoriserad översättare sa...

Fick SAS och dess personal någonsin ett tag för insatsen??

Skicka en kommentar

Stöd Våra Soldater

Stöd Våra Soldater
Creeper MediaCreeper
Använder Blogger.