måndag 21 februari 2011

UD avråder från alla resor till Libyen




Än en gång ser det ut som internet och de sociala medierna spelar en framträdande roll i att stödja upproren i mellan östern och nord afrika. Nu är det Libyen och det svenska utrikesdepartementet (UD) ändrar sina rekommendationer och avråder nu från alla resor till Libyen och uppmanar svenskar "utan tvingande skäl att stanna" att lämna landet.

Telekomföretaget Ericsson ordnar på tisdagen flyg ut ur Libyen från Tripoli. Svenskar som är intresserade att följa med kan göra det i mån av plats och på egen bekostnad, enligt UD:s hemsida.

EU:s utrikesministrar kommer att fördöma förtrycket mot regimkritiska demonstranter i Libyen, när de möts senare under måndagen i Bryssel.

Under natten kastade demonstranter sten på affischer med Gaddafis bild. Vittnen berättade om intensiv skottlossning och brinnande bilar.

Demonstrationer pågick på många håll i staden och tusentals protesterande samlades på Gröna torget, Tripolis största torg.

En sjukhuskälla sade till al-Jazira att många har dödats i staden och ett hundratal förts till sjukhuset med skottskador.

Människorättsorganisationen HRW höjde dödssiffran under de senaste dagarna till 233.

En läkare i Benghazi uppgav för al-Jazira att en grupp militärer gått över till demonstranterna och att också militärer finns bland dödsoffren, som hon uppskattar till minst 300. Bara under söndagen har 60 människor dödats.

Svt.se har liksom vid det akuta skedet i Egyptens revolution ett live flöde där du kan följa händelseutvecklingen i Libyen. Du finner den här.

Även al-Jazira har en liveblog som följer händelseutvecklingen i Libyen. al-Jaziras blog har också fler länkar till filminslag på bl.a. youtube.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Stöd Våra Soldater

Stöd Våra Soldater
Creeper MediaCreeper
Använder Blogger.